Formule 1

Ross Brawn denkt dat overlijden Marchionne negatieve gevolgen heeft gehad voor Ferrari

Uitgegeven door Stefan Kerk • 10 oktober 2018 09:44 • Print artikel

Ferrari kende een goed begin van het seizoen, maar zakte de laatste races hard weg op de pikorde en in het kampioenschap. Ross Brawn denkt dat het deels te wijten is aan het overlijden van de voormalig Ferrari-directeur. Marchionne overleed eerder dit jaar op 66-jarige leeftijd door complicaties na een schouderoperatie.

Sergio Marchionne

Marchionne werd altijd geroemd om de richtingen die hij insloeg en de complete ommekeer in Ferrari's prestaties. Brawn denkt dan ook dat zijn overlijden een negatieve impact heeft gehad op het team: “Het is duidelijk om te zien dat Ferrari's auto sterk is verbeterd over de laatste jaren. Hun pakket is erg dicht bij dat van Mercedes gekomen. Vergeleken met vorig jaar is ook de betrouwbaarheid er hard op vooruit gegaan. Het overlijden van Marchionne zorgt dan ook heel begrijpelijk voor problemen, aangezien hij een duidelijk een verbindende factor binnen het team was.”

Marchionne overleed op 25 juli, twee dagen na de GP van Duitsland. Sindsdien heeft Ferrari nog maar één Grand Prix gewonnen, de Grand Prix van België.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS