Formule 1

Ross Brawn begrijpt het dilemma van Mercedes: "Op dit moment gaan de zaken niet goed voor Lewis"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 juli 2021 10:00 • Print artikel

Ross Brawn begrijpt het dilemma van Mercedes, nu het onder druk komt te staan om onttroont te worden door Red Bull. Met de winst in de afgelopen races van Max Verstappen heeft het F1-team uit Milton Keynes zowel de leiding in de stand bij de coureurs als constructeurs stevig in handen.

Mercedes AMG F1

“Op dit moment gaan de zaken niet goed voor Lewis, maar hij is hier eerder doorheen gegaan, hoewel misschien al een tijdje niet. Hij is gewend aan zware gevechten”, reageert Brawn in zijn column. “Dit jaar is ongebruikelijk met het feit dat teams, vanwege verschillende redenen, niet op de normale manier kunnen reageren. Als tweede hebben we de auto die volgend jaar komt, waar ze behoorlijk toegewijd aan zijn. Dus is het een soort van dilemma voor het team, omdat ze waarschijnlijk het zich niet kunnen veroorloven om een sterke reactie te geven op de wijze zoals ze normaal doen. Voor het budgetplafond, zou je er middelen tegenaan gooien. Dit zijn elementen van de regelveranderingen die zijn doorgevoerd, die significant zijn en wat ongewoon. En ik denk dat het leidt tot een sterker kampioenschap.”

Ondertussen heeft Lewis Hamilton zijn contract verlengd met twee jaar, bij Mercedes. De sportief directeur vindt dat goed nieuws. “Hij is een Formule 1-superster en een sleutelpersoon voor een fantastisch gevecht wat we nu hebben dit seizoen voor het wereldkampioenschap”, vervolgt de Brit over zijn landgenoot. “Het is positief dat hij nog een paar jaar meer bij ons is en de kans heeft om volgend jaar de nieuwe auto te rijden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS