Formule 1

Rooksignalen in Canada....hoeveel pech kun je hebben in een weekend...

Uitgegeven door Pasquinel Neys • 9 juni 2018 20:50 • Print artikel

Het zit Haas F1-coureur Romain Grosjean dit seizoen niet mee. Zo heeft hij al de nodige pech tegen het lijf gelopen, maar ook de nodige crashes gehad zoals de meest spraakmakende crash in Barcelona. Maar in Canada gaat de pechduivel gewoon verder. Gisteren knalde de Fransman op topsnelheid tegen een bosmarmot waardoor hij de voorvleugel van zijn Haas F1-auto zwaar beschadigde. Het Haas F1-team had eerder deze week aangegeven dat het niet al te veel reserveonderdelen bij zich heeft in Canada. Er zou volgens geruchten maar één nieuwe voorvleugel beschikbaar zijn bij de Amerikaanse renstal.

Haas F1 Romain Grosjean

Ook tijdens de kwalificatie liep het mis voor Grosjean. Wie de onboard-beelden aan het bekijken was zag het eigenlijk al voor vertrek. Witte rookpluimen stegen op uit de pitbox van de Fransman. Eenmaal vertrokken hield de ge-upgrade Ferrari-motor het helemaal voor gezien. Een enorme rookpluim zoals we die kennen uit het oude V10 tijdperk zorgde ervoor dat de zichtbaarheid even miniem werd in de pitstraat.

Grosjean zag bij het naar buiten rijden van de pitbox zelf dat er iets goed mis was met zijn motor. Met lichte teleurstelling in de stem vroeg hij over de boordradio “Euhm guy’s is this normal?” Kort gevolgd door “Stop the car! Romain stop the car.”

Ook op Twitter was de rokende machine al snel trending.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS