Formule 1

Rookiepodium voor René Lammers tijdens F4 Winter Series

Uitgegeven door Bart • 19 februari 2024 07:02

René Lammers heeft in het Spaanse Valencia zijn eerste podium in de Formule 4 veroverd. In een opmerkelijk weekend, waarin een sterke topvijf-kwalificatie ongeldig werd verklaard, reed de 15-jarige coureur van MP Motorsport respectievelijk naar P13, P8 en P19 overall. In de tweede race toonde Lammers zijn potentie en reed hij verdienstelijk naar het podium als tweede beste rookie. "We hebben heel veel geleerd en dus zijn we op de goede weg."

Rene Lammers


De zoon van Jan Lammers reed in de kwalificatie voor race 1 en race 2 de vierde en de derde tijd. Helaas voor de jonge Zandvoorter ging er een streep door de uitslag van de kwalificatie. Alle 38 coureurs kregen de zwarte vlag voor het overschrijden van de track limits. In zijn snelste ronde had Lammers geen track limits aan zijn broek, maar voor drie keer track limits krijgt een coureur de zwarte vlag en dat betekent diskwalificatie. In dit geval overkwam dat alle coureurs.

De organisatie besloot daardoor de uitslag van de laatste vrije training te gebruiken en daarin trainde Lammers om binnen de track limits te blijven. Veel andere coureurs deden dat niet, waardoor er slechts een P15 achter zijn naam stond. Daar konden de nodige vraagtekens bij gesteld worden. Het was in ieder geval een ongebruikelijke beslissing.

In de eerste twee races had Lammers een super start en dat leidde tot P13 en P8 algemeen. In de derde race sloeg bij de start zijn motor af en moest er een inhaalrace volgen. Vanaf P38 klom hij op naar P19 en liet daarbij een goede snelheid en mooie inhaalacties zien.

Deze races van de F4 Winter Series in Spanje zijn voor veel jonge debuterende rijders een mooie kans om ervaring op te doen voordat het officiële kampioenschap later dit seizoen echt van start gaat. Voordat dit het geval is, rijdt René Lammers binnenkort in Aragon zijn volgende wedstrijd./foto's Dutch Photo Agency

Rene Lammers


Rene Lammers


Rene Lammers 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS