Formule 1

Romain Grosjean uit zijn frustratie over Mexico: "Een circuit op deze hoogte heeft geen nut”

Uitgegeven door Jessica Ratering • 28 oktober 2018 13:58

Romain Grosjean heeft aangegeven dat een circuit op de kalender zoals het Autodromo Herrmanos Rodriguez, op zo’n hoogte, helemaal niet logisch is. Het koelt veel minder snel af op grote hoogte, dan het normaal doet en Mexico City is met afstand het hoogste circuit op de F1-kalender.

Romain Grosjean


“Veel componenten worden nog steeds erg heet en dat gaat een uitdaging worden,” legt Grosjean uit aan RaceFans. “Het is koeler dan vrijdag dus we zullen zien. Ik denk dat Mercedes hetzelfde probleem heeft. Ze hebben gezegd dat ze hun motor uit moesten zetten. Het heeft geen nut om een circuit op deze hoogte te hebben.”

Voor het team van Haas is het de tweede keer in Mexico dat de coureurs niet verder komen dan Q1 tijdens de kwalificatie. De Franse coureur heeft onthuld dat zijn team alles heeft gedaan om het koelingsprobleem op te lossen en het heeft gewerkt, maar niet voldoende. Voor Haas worden de laatste races van dit seizoen cruciaal. Het Amerikaanse team maakt nog steeds kans om vierde te worden in het constructeurskampioenschap, maar Renault lijkt de betere papieren te hebben. In ieder geval voor deze race. Nico Hulkenberg en Carlos Sainz starten beide in de top 10.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS