Formule 1

Romain Grosjean houdt niet bepaald van de nieuwe kerbstones in Brazilië: "Die halen de geest uit de baan"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 8 november 2018 05:03 • Print artikel

Romain Grosjean hoopt op een ommekeer in vorm tijdens de Grand Prix van Brazilië. De Fransman had een goede vorm gevonden, maar zag in de laatste races weinig succes zijn kant op komen. Grosjean kijkt in ieder geval wel uit naar het rijden op het Autodromo José Carlos Pace, beter bekend als Interlagos.

null

Grosjean denkt dat het team een goede kans maakt op punten in Brazilie: “Het zou een goed circuit voor ons moeten zijn. Het is een baan die ik erg leuk vindt en ik kijk ernaar uit om hier weer te rijden.”

De Fransman van Haas erkent wel de uitdagingen van het circuit en de omgeving: “Het is een zwaar circuit om op te rijden. Je hebt bijna geen tijd om op adem te komen, ook niet op de rechte stukken. Je zit ook weer op hoogte, al is het niet te vergelijken met Mexico. Ook het weer kan erg uitdagend zijn: Het is er vaak vochtig en warm. Het gaat een intens weekend worden, maar daar zijn we naar op zoek.”

Grosjean houdt niet bepaald van de nieuwe kerbstones die op het circuit liggen: “Die halen een beetje de geest uit de baan. De baan is verder wel echt top en we kennen het asfalt nu stukken beter. Ik denk dat we een goed resultaat gaan behalen dit weekend.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS