Formule 1

Romain Grosjean gaat diep door het stof en geeft fout toe: "Gas geven is een menselijke reactie"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 14 mei 2018 08:05 • Print artikel

De Grand Prix van Spanje van Romain Grosjean telde welgeteld drie bochten. De Franse F1-coureur verloor de controle over zijn Haas, waarna hij probeerde zijn spin op te vangen door een dot gas te geven. Helaas werkte dit niet, waardoor Grosjean ook Renault F1-rijder Nico Hulkenberg en Toro Rosso-coureur Pierre Gasly uitschakelde. Grosjean verdedigde na afloop van de race zijn eigen actie.

Formule 1 2018 Romain Grosjean


“Ik verloor de achterkant van de auto, ik probeerde hem weer op de rails te krijgen door extra gas te geven maar dat was een faliekante mislukking. De auto zou dezelfde kant op gegleden zijn wanneer ik wel geremd had. Daarom probeerde ik ook gas te geven, met de bedoeling om andere rijders te ontwijken”, zo vertelde hij aan Sky.

“Het werkte overduidelijk niet. Gas geven in dit soort situaties is een menselijke reacties, kijk bijvoorbeeld naar Nico Rosberg tijdens de Grand Prix van Maleisië in 2016. Of zelfs de spin van Michael Schumacher bij de Grand Prix van Abu Dhabi in 2010. Helaas ging mijn auto meer op het circuit op, wat een lastigere situatie tot gevolg had.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS