Formule 1

Robin Frijns kreeg nooit een echte kans in de Formule 1: "Ik voelde me nooit echt gewaardeerd"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 april 2020 07:04 • Print artikel

Voordat Max Verstappen in de F1 kwam, was Robin Frijns Nederlands hoop op een zitje in de Formule 1. Ondanks een perfecte CV met een kampioenschap in de Formule BMW, Formule Renault 2,5l en Formule Renault 3,5l, kreeg de Limburger nooit een echte kans. Frijns blikt terug op de tijd in de Formule 1.

Robin Frijns Audi

“Ik bracht twee jaar in de Formule 1-wereld door, maar ik voelde me nooit echt gewaardeerd voor wie ik was”, zegt Frijns tegenover RTL GP. “Ik kreeg nooit de kans in de Formule 1, omdat het een te politieke wereld was. Je moet echt voor je plek vechten, maar het moet eerlijk zijn. Maar het ging nooit zo in de Formule 1. Ik vergelijk het altijd met voetbal. Als je van Ajax naar Barcelona gaat, maar je zit twee jaar op de bank. Wat zit er dan voor jou in?”

“Dus ik zat twee jaar op de bank”, vervolgde de Limburger. “Maar ik wilde racen. Dat is waarom ik terugging naar de GT’s met Audi. Dat is hoe ik gekomen ben tot waar ik nu sta. DTM en Formule E samen, dat kunnen niet veel mensen zeggen.”Heb je al een staatslot voor de volgende trekking? Nog maar 2 dagen!


Staatsloterij trekking 2020 staatslot april

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS