Formule 1

Robert Kubica wil naar de LMP2 en Le Mans: "GT-auto vraagt te veel aanpassingstijd"

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 februari 2021 13:17 • Print artikel

Robert Kubica wil graag een stap maken richting naar Le Mans. De Poolse coureur, die nog steeds testcoureur is voor het Formule 1-team van Alfa Romeo Racing, verlaat vrijwel zeker de DTM en zoekt dus wat nieuws voor het komende seizoen.

Robert Kubica

“Het feit is dat ik al betrokken ben bij Alfa Romeo, dus ik heb al een job”, zegt de Pool tegen Speed Week. “Wetende wat er gebeurde met de pandemie in 2020, was het niet makkelijk om beide dingen te combineren.”

Het afgelopen weekend reed de coureur met een prototype in Daytona en zegt nu dat hij zeker meer endurance racen wil gaan doen. “Als je in de positie bent dat je intensief met een Formule 1-auto hebt gereden, dan heb je veel tijd nodig om je aan te passen”, aldus Kubica. “Ik spring hooguit elke twee of drie maanden in de auto en heb dan een vrije trainingssessie of een halve dag testen. Ik denk dus dat als ik een GT-auto zou rijden, dat het te veel aanpassingstijd vraagt. Daarom is de LMP2 nu mijn doel en dat is een categorie waarin ik, mits mogelijk, graag zou willen racen.”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS