Formule 1

Robert Kubica kraakt de nieuwe Williams F1-bolide af: "Balans van de auto erg slecht, niet prettig"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 mei 2018 06:59 • Print artikel

MONTMELO - Robert Kubica heeft toegegeven dat de Williams Formule 1-auto 'niet leuk' en 'hard werken' is, maar hij zei ook dat hij tevreden was met zijn eerste grote Grand Prix-weekendsessie sinds 2010. De Pool voltooide de eerste van zijn drie geplande vrijdagochtend oefenbanen met Williams tijdens de Spaanse Grand Prix.

Robert Kubica Williams Grand Prix Spanje


Het beëindigde een afwezigheid tijdens officiële GP-weekendsessies die terugging tot Abu Dhabi in november 2010, zijn laatste race voor Renault voor de rallycrash die zijn carrière onderbrak. Maar Kubica werd vrijdag slechts negentiende op 3,3 seconden achter snelste man Valtteri Bottas en met slechts teamgenoot Lance Stroll - die crashte met een half uur te gaan - achter hem.

"Ik kan niet zeggen dat het prettig was, omdat de balans van de auto erg slecht was en het erg moeilijk was om te rijden, dus het was moeilijk om ervan te genieten", zei Kubica. "Maar ik ben tevreden met de sessie en hoe ik reageerde op moeilijke omstandigheden en de moeilijke balans. Het klinkt vreemd dat je blij kunt zijn over P19, maar eigenlijk ben ik wel blij. Om ervan te genieten moet je een auto hebben die past bij je rijstijl en die je de ruimte geeft om er mee te rijden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS