Formule 1

Robert Kubica gelooft dat Williams een goede auto kan neerzetten, maar wanneer...

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 juli 2018 04:12 • Print artikel

Williams zit in een lastig pakket dit jaar. De auto van Lance Stroll en Sergey Sirotkin heeft het moeilijk en behoort zelfs niet tot de middenmoot in het veld. Iets wat het Formule 1-team niet gewend is. Toch houdt reservecoureur Robert Kubica vertrouwen in zijn team.“Ik denk dat niemand verwacht dat Williams, wat een middenveld team is, zoveel probleem zou hebben”, zegt Kubica tegen Motorsport Week. “Ik denk dat niemand verwacht dat Sauber, wat echt het langzaamste, zwakste team van vorig jaar was, vecht voor een positie in het middenveld of in Q3. Je weet dat dingen erg snel kunnen veranderen in de Formule 1. Dus denk ik dat het oneerlijk is om een sticker op Williams te plakken dat het het zwakste team is. Het is waar dat het in deze periode het zwakste team is, maar als we praten over volgend jaar, wie weet?”

“Dit team, denk ik, heeft potentieel en in het verleden getoond dat ze goed werk kunnen doen, dat ze een goede auto kunnen leveren. En ik denk niet dat in paar maanden alle mensen niet in staat zijn geworden om dat te doen. Natuurlijk moeten er dingen opgelost worden, maar we houden dat intern en zoals elk team in de paddock kun je altijd verbeteren.”

Het moment waarop de problemen bij het team uit Grove zijn opgelost, heeft de testcoureur van Williams echter geen sluitend antwoord op. “Het feit dat je progressie kunt maken, maar de anderen maken ook progressie”, zegt de Pool. “Dus als we zelfs vooruit gaan of als we vooruitgang maken, dan hangt het er nog steeds vanaf hoe de anderen vooruit gaan. Het is geen vraag van 1 week, weet je. Natuurlijk, het oplossen van onze problemen geeft ons een voordeel in de prestaties, maar soms vraagt dat veel tijd, dus is het een lastige situatie. En ik denk realistisch gezien dat we ons verbeteren, maar dat ook anderen zich gaan verbeteren, dus je weet nooit wanneer en hoe groot jouw progressie is ten opzichten van de anderen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS