Formule 1

Robert Kubica boos op Williams: "Er zijn dit weekend grenzen overschreden"

Uitgegeven door Bart • 15 oktober 2019 15:10 • Print artikel

Williams testte vrijdag een nieuwe voorvleugel en in het geval van Robert Kubica was het welkome en verbeterde update. Maar op zondag tijdens de kwalificatie en de race werden op beide auto's - ook die van George Russell - de oude voorvleugels gemonteerd. Dit tot groot ongenoegen van Robert Kubica die een steeds slechtere relatie met het team lijkt te krijgen.

Robert Kubica Williams


"Mijn vrijdag was erg goed, voor het eerst in lange tijd", zei Kubica bij de Poolse tv. "We reden met een nieuwe voorvleugel. Die zou geen tijdwinst moeten opleveren en bij de andere auto was dat ook zo, maar op mijn auto voelde het veel beter. Om opmerkelijke redenen werd die nieuwe vleugel er voor de kwalificatie weer afgehaald. Ik denk dat het team zaterdag te veel tijd had om na te denken."

Kubica denkt niet dat de beslissing met het circuit van Suzuka te maken had. "Deze beslissing geeft veel stof om over na te denken. Ik wist al wat dingen, maar dit weekend zijn echt grenzen overschreden."

Williams reageert bij Motorsport.com dat het nooit het plan was om de voorvleugels in de race te gebruiken. "Zoals altijd discussiŽren over welke strategie het beste gaat werken. De nieuwe voorvleugel was louter om te testen en meer data te verzamelen. Met de impact van typhoon Hagibis, het uitvallen van de zaterdag en de wind op zondag, wilden we het risico niet nemen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS