Formule 1

Robert Doornbos over sandbagging Mercedes en Valtteri Bottas 2.0: "Ocon stond letterlijk in zijn nek te hijgen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 maart 2019 15:16 • Print artikel

De snelheid van Mercedes verraste zelfs Robert Doornbos. De voormalig F1-coureur en huidig F1-analist bij Ziggo Sport ging in zijn column nader in op het verstoppertje spelen van Mercedes: sandbagging!

Valtteri Bottas Mercedes

"Mercedes heeft natuurlijk verstoppertje gespeeld bij die wintertests in Barcelona", zei Doornbos. "Zelfs op de laatste dag toen ze een 'poging' deden om de tijd van Vettel te matchen, zat er denk ik meer brandstof in. Ferrari ging daar voor pure snelheid. Barcelona is een goed ingerubberde baan met heel veel grip, maar normaal gesproken als je de afstelling daar goed hebt, is hij op alle circuits in orde."

"Ferrari oogde daar ook echt snel. De rondetijden logen er in long runs niet om. Het kan natuurlijk zijn dat de auto pas op het circuit de Catalunya tot leven komt, maar dan hebben ze wel werk te doen bij de komende drie GP’s in Bahrein, China en Azerbeidzjan. Ook daar is het zoeken naar grip. De GP van Spanje is pas de vijfde race van het jaar en dan kan het wereldkampioenschap al een eind het raam uit zijn."

"Dé man van het weekend was zonder twijfel Valtteri Bottas. Die heeft in 2018 een dramatisch seizoen gehad, zijn salaris was al teruggeschroefd en de druk was vol op de ketel. Het team geloofde niet meer echt in hem en reserverijder Esteban Ocon stond dit weekend letterlijk in zijn nek te hijgen."

"Bottas had in interviews al aangegeven dat hij zichzelf deze winter had gereset, maar daar bleek geen woord van gelogen. Als Bottas 2.0 reed hij al een sterke kwalificatie, pakte hij met een goede start de kop in de race en daarna dacht ik: hebben ze wel genoeg brandstof in die auto gedaan? Hij was zoveel sneller dan Hamilton. Na afloop zag je ook de focus in zijn ogen. Hij was bijna onder de indruk van eigen prestatie."

"Natuurlijk is het niet normaal dat hij bijna een seconde per ronde pakt op Hamilton, maar die bleek een gat in de vloer van zijn Mercedes te hebben. Hamilton is het gewend om een kampioenschap bij elkaar te rijden en zal zich na 1 race nog niet heel veel zorgen maken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS