Formule 1

Robert Doornbos moet 10,6 miljoen terugbetalen aan sponsor: "Raar als een sponsor geld terug wil"

Uitgegeven door Bart • 27 februari 2018 16:46 • Print artikel

Oud Formule 1-coureur Robert Doornbos moet 10,6 miljoen euro terugbetalen aan de Limburgse ondernemer Harry Muermans. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch dinsdag bepaald. De advocaat van Doornbos Benno Friedberg reageert verbaasd tegenover RTL Nieuws. "Dit is een onbevredigend vonnis. Het is raar als een sponsor zegt: ik wil het geld terug."

Robert Doornbos


Eerder werd de voormalig sponsor door de rechtbank in Roermond in het ongelijk gesteld over deze zaak. Het gerechtshof bepaalt nu dat Muermans de miljoenen aan Doornbos had geleend en dat het dus geen sponsorgeld was. Friedberg denk aan cassatie. "Daar leent de uitspraak zich goed voor. De rechtbank deed zijn uitspraak na gesprekken met getuigen, het hof deed uitspraak zonder."

Volgens Friedberg zou een sporter niet met de financiële kant bezig moeten zijn en zich volledig moeten kunnen richten op zijn sport. "Het zou toch gek zijn als je als sporter verdomd goed moet uitkijken voor je met een sponsor in zee gaat. Ik weet niet hoe het is geregeld bij Max Verstappen en Jumbo, maar ik ga er niet vanuit dat zij hun geld terugvragen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS