Formule 1

Robert Doornbos geeft zijn mening over clash Verstappen-Räikkönen: "Max probeerde juist..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 oktober 2018 06:22 • Print artikel

Robert Doornbos volgt de Formule 1 als analist voor Ziggo Sport F1 op de voet. De voormalig F1-coureur vond dat hij een enerverende Grand Prix had gezien met dank aan Max Verstappen. De Red Bull F1-coureur kwam in de openingsfase in contact met Kimi Räikkönen. Doornbos vond dat Kimi de situatie beter had moeten inschatten.

Max Verstappen Kimi Räikkönen Formula 1

"Niet alleen haal je door die straffen het racen eruit, maar in dit geval slaat de motivatie voor de sanctie nergens op", vindt Doornbos op Ziggo Sport. "Max probeerde juist binnen de lijntjes te kleuren door niet volgas over het kunstgras te gaan en 1,5 seconden te winnen. Max had maximale stuuruitslag staan naar links en de snelheid lag daar niet hoog. Kimi had de situatie beter moeten inschatten en een andere lijn moeten kiezen. Nu koos hij de verkeerde kant en raken ze elkaar. That’s part of racing!"

"Ze waren allebei aan het knokken voor positie en dat is uiteindelijk waar we de tv voor aanzetten. In de huidige F1 is het heel belangrijk om in die openingsronde op de baan positie te winnen want daarna lukt het vaak alleen nog op strategie in de pits."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS