Formule 1

Rob Smedley aast op vervolg in Formule 1: "Van geluk spreken dat meerdere teams met mij willen praten"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 15 november 2018 08:02 • Print artikel

Williams’ technisch-directeur Rob Smedley stapt na dit seizoen op bij de Britse renstal van Williams, zodat hij wat meer tijd kan nemen voor zijn familie. Smedley hoopt echter wel dat, wanneer hij weer terugkeert, hij aan de slag kan bij een Formule 1-team.

F1 Rob Smedley

Smedley heeft eerder laten weten dat hij Williams gaat verlaten, zodat hij wat vaker een ‘normale vader’ kan zijn voor zijn vrouw en kinderen ‘en niet één die om de twee weken weg is’. Toch heeft hij zin om over een tijdje weer aan de slag te gaan bij één van de Formule 1-teams.

Smedley: “Ik wil zeker in de Formule 1 blijven werken. Het is mijn passie en ik werk hier al erg lang. Ook is de Formule 1 dé klasse in de auto- en motorsport. Er zijn meerdere klasses die technisch gezien erg dichtbij de F1 komen, maar de F1 heeft nog zo veel meer te bieden. Ik wil nog langer doorgaan met werken aan de technische kant van de sport en, gelukkig, heb ik al met meerdere mensen kunnen praten.”

Smedley vervolgt: “Ik mag van geluk spreken dat meerdere teams met mij willen praten en dat het niet andersom hoeft. Ik houd voorlopig nog wel mijn opties open, ik sluit er nog geen af. Wat ik uiteindelijk moet doen is alle aanbiedingen langs elkaar leggen en een goed overwogen beslissing maken. Ik ga de tijd nemen, zodat ik met een frisse moed en minder vermoeidheid naar de zaken kan kijken. Tot die tijd wacht ik af welke opties er komen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS