Formule 1

Rinus Veekay crasht tijdens test in Indianapolis en breekt daarbij zijn vinger

Uitgegeven door Pascal Wekema • 8 april 2021 21:01 • Print artikel

De Nederlandse Indycar-coureur Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout is vandaag tijdens een Indycar test op Indianapolis zwaar gecrasht in bocht 1. Daar heeft hij een breuk in zijn vinger aan overgehouden.

Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout IndyCar-test 2021 Ed Carpenter Racing-team

Van Kalmthout raakte de controle over de auto kwijt bij het insturen van bocht 1 en vloog over de banking richting de muur en raakte deze hard. Hij klom zelf voorzichtig uit de auto en werd gecheckt in het medisch centrum.

"Ik ben OK", verklaarde van Kalmthout tegenover de media. "Ik voel me wat door elkaar heen gehusseld maar het gaat goed. Ik kan wel weer rijden. Ik wil sorry zeggen tegen het team. Ik wilde zoveel mogelijk ronden rijden. Heel erg jammer, en het spijt me heel erg, maar het was een heel raar moment", verontschuldigde Veekay zich. "Het voelde goed bij het insturen, maar de voorkant zakte naar beneden en ik raakte hem kwijt. Als dat eenmaal gebeurt, ben je een passagier", sloot Van Kalmthout af.RaceXpress had onlangs een interview met Rinus Veekay. Check dit openhartige interview hieronder:Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS