Formule 1

Rinus van Kalmthout met HitechGP naar Formule 3 Asia Winter Series: 'Ideale voorbereiding voor Indy-Lights'

Uitgegeven door Stefan Kerk • 16 november 2018 11:14 • Print artikel

Rinus van Kalmthout gaat samen met HitechGP een gooi doen naar het kampioenschap in de Formule 3 Asia Winter Series. Voor de 18-jarige Hoofddorper, die één van de coureurs van het KNAF Talent-First-programma is, is dit de vorbereiding voor zijn komende seizoen in de Indy Lights. Zelf kijkt hij uit naar de uitdaging.

null

Van Kalmthout is in vorm: Hij won eerder dit jaar de Amerikaanse Pro Mazda Series, waarmee hij een volgende stap zette richting de Indycar-Series. Van Kalmthout gaat in maart beginnen aan zijn avontuur in de Indy Lights, de Formule 2 van de weg naar de Indycars, maar gaat nu eerst in januari en februari naar Azië om daar de Winter Series te rijden.

De Nederlander kwam bij HitechGP in beeld na een geslaagde Formule 3-test met Fortec Motorsports eerder dit seizoen, dat afgewerkt werd op het circuit van Jerez. Nu is de Nederlander benaderd door het gerenommeerde Britse team en gaat hij bij het team zijn seizoen in de Indy Lights voorbereiden.

De Asia Winter Series begint op 12 en 13 januari op het Burinam International Circuit in Thailand om vervolgens de laatste twee raceweekends af te werken op het Sepang Internation Circuit in Maleisië. Ieder weekend bestaat uit drie races, dus worden er uiteindelijk negen races verreden.

Van Kalmthout is van mening dat de stap richting Azië gaat zorgen voor een goede voorbereiding: “Ik kan veel rijden in een Formule 3-wagen bij een erg sterk team. Bij Hitech wordt er echt op Formule 1-niveau gewerkt. Ik heb al kennis gemaakt met mijn engineer, hij is een kritische man en ik denk dat ik veel van hem kan leren, precies wat ik wil.”

Phil Blow, teammanager van HitechGPs Aziatische F3-tak, heeft vertrouwen in het succes van Van Kalmthout: “Zijn successen van het afgelopen seizoen laten zien dat hij een uitstekende coureur is. Wij hebben ook een succesvol eerste F3 Asia Series-seizoen gekend en ik ben ervan overtuigd dat de combinatie van HitechGP en Van Kalmthout één met veel succes zal zijn.”

null

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS