Formule 1

Rich Energy blijft in Engeland op de auto staan: "Geen moddergooien...."

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 juli 2019 22:03 • Print artikel

Uit het niets kondigde Rich Energy via Twitter het einde van het partnerschap met het Haas F1 Team aan. Teambaas Gunther Steiner zei dat de relatie wat betreft het Amerikaanse team nog niet verbroken is en zegt nu dat gedurende het weekend in Engeland de sponsoring ook gewoon op de auto blijft staan.

Haas Rich Energy

“Ik wil niemand in een lastige positie brengen, maar ik kan er niets over zeggen”, reageerde Steiner tegenover Racefans. “Ze staan dit weekend op de auto en de rest moeten we later uitzoeken wat we er mee doen. Vanwege de commerciële overeenkomst kan ik er niet verder over praten en ik wil het ook niet.” De focus ligt volgens de Oostenrijker dit weekend vooral bij het weer omhoog trekken van het team en niet bij afleidingen buiten de baan.

“Het is een deel van de job”, zegt de teambaas. “Je kunt het zonder doen, maar het is niet dat ik er ’s nachts voor uit mijn bed stap en er over nadenk. We gaan door met ons werk.”

De reden van het aankondiging van de scheiding tussen Rich Energy en het Amerikaanse team zou volgend de Tweet van de energiedrankenfabrikant komen vanwege de slechte prestaties. “We prater er professioneel over en ik denk dat ik weet dat ik een professional ben”, aldus Steiner. “Wanneer ik kan praten, spreek ik, wanneer ik dat niet kan, dan spreek ik niet. Het heeft geen zin om modder te gooien. Het maakt me niet boos, het is iets waar mee ik volgende week ga dealen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS