Formule 1

Ricciardo's contractbesprekingen boeken vooruitgang na gesprek achter gesloten deuren met Dietrich Mateschitz

Uitgegeven door Peter Vader • 3 juli 2018 10:05 • Print artikel

Daniel Ricciardo en Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz voerden zondag één-op-één gesprekken achter gesloten deuren op de Red Bull Ring, terwijl de Aussie zijn gebruikelijke lachende zelf tevoorschijn toverde. Ricciardo is nog bezig met het proberen zijn toekomst te bepalen, zijn huidige contract met Red Bull Racing eindigt aan het eind van het lopende jaar.

Daniel Ricciardo

Hoewel geruchten de zevenvoudige Grand Prix-winnaar al hebben geplaatst bij Ferrari, Mercedes en zelfs McLaren, zal Ricciardo naar alle waarschijnlijkheid bij het in Milton Keynes gevestigde team blijven. Eigenlijk is het zijn enige, redelijke keuze.

Renault verhoogde inmiddels de druk op Red Bull voor een snelle beslissing over Sainz. De Honey Badger doorstond een moeilijke Grand Prix van Oostenrijk, die zich na 53 ronden met een kapotte uitlaat uit de race terugtrok, maar de indrukwekkende overwinning van teamgenoot Max Verstappen zal tijdens het betoog van Red Bull ongetwijfeld hebben geholpen om Ricciardo te overtuigen aan boord te blijven in 2019.

De 'The-twenty-million-question' is echter tegen welke prijs? En dat was waarschijnlijk de kern van Ricciardo's gesprekken met Mateschitz. "Ik sprak met de grote baas, die ik erg leuk vind", vertelde de zondag 29 jaar geworden coureur aan het Italiaanse Corriere dello Sport.

"Het is jammer dat hij het team niet alleen bestuurt, omdat alles gemakkelijker met hem is", glimlachte Ricciardo. "Maar er is nog steeds tijd om te begrijpen wat er moet gebeuren. We zullen zien hoe de dingen evolueren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS