Formule 1

Ricciardo over de stomste manier waarop hij zichzelf pijn deed: ‘Je hoorde het van 50 meter afstand kraken’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 9 december 2018 09:11 • Print artikel

In ‘On the Sofa’, de podcast van Red Bull Racing, stellen Max Verstappen en Daniel Ricciardo voor de laatste keer elkaar vragen. Één van die vragen was: ‘Wat is de stomste manier waarop je jezelf pijn hebt gedaan’. Verstappen stootte zijn kin een keer aan een deur, maar Ricciardo had het net iets erger.

“Het was in op 13 februari 2003”, vertelt Ricciardo, “Ik brak mijn arm op een best wel stomme manier, door het gooien van een tennisbal.” De Australiër legt uit dat hij van kinds af aan een probleem had met zijn opperarmbeen. “Ik had last van een soort cyste die in mijn opperarmbeen zat en dat vrat als het ware mijn bot weg,”

De Australiër vertelt door en legt uit hoe hij zijn arm heeft kunnen breken: “Ik weet nog wel dat het pauze was op school. Er waren wat jongens cricket aan het spelen en één daarvan sloeg de bal weg richting mij. Dus ik pakte de bal op en wilde hem teruggooien. Toen gebeurde het: Ik gooide de bal en mijn arm brak. Ik begon natuurlijk te huilen en iedereen lachte me uit toen ik op de grond lag van de pijn. De jongen die de bal sloeg stond op 50 meter afstand van me, maar hoorde alsnog mijn brekende bot.”

Verstappen legde ook uit hoe zijn stomme ongelukje gebeurde, alleen dat was wat minder spectaculair. “Ik stond op uit mijn bed en toen liep ik met mijn kin tegen de deur op. Gewoon een stom ongelukje.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS