Formule 1

Renault waarschuwt Red Bull: "We zijn nu al bezig met de volgende stap, die na de zomer.."

Uitgegeven door Johann Petermann • 17 juni 2018 10:06 • Print artikel

Eerder deze week werd onthuld dat de overeenkomst tussen Red Bull Racing en Honda er aan zat te komen na de indrukwekkende prestatie van de nieuwe Honda motor in Canada. Na een huwelijk van 12 jaar had de Franse motorfabrikant de Oostenrijkse renstal een deadline gegeven in mei 2018 waarin Red Bull moest besluiten of ze bleven bij Renault of over zouden stappen naar Honda. Sindsdien is de deadline verlengd tot de Oostenrijkse Grand Prix.

Renault

"We hebben de deadline verlengd vanwege de 12 jaar goede samenwerking die we hebben gehad," vertelde Cyril Abiteboul tegen Marca. "In Montreal zagen ze onze nieuwe motor en ook die van Honda, ze hebben dus alle informatie en ik zie geen reden om de deadline nog verder uit te stellen. Na Oostenrijk zal ons aanbod er niet meer zijn, dan zullen ze met Honda moeten praten." waarschuwt Abiteboul.

Technisch directeur van Renault Remi Taffin benadrukt nog maar eens dat de Renault motor volgens hem meer vooruitgang heeft geboekt dan die van Honda. "Sinds Melbourne zijn we drie tienden sneller, daar bovenop ook nog eens 1 tiende dankzij de nieuwe brandstof. We zijn nu al bezig met de volgende stap die na de zomer geïntroduceerd zal worden," aldus Renault die hiermee lijken aan te duiden dat hun motor niet onderdoet aan die van Honda.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS