Formule 1

Renault trok alle wintervakanties in na aanstellen Ricciardo: "Niemand klaagt, want ze willen Daniel de beste auto geven"

Uitgegeven door Bart • 17 februari 2019 15:45 • Print artikel

Het fabrieksteam van Renault deed zaterdag een succesvolle shakedown op het circuit van Barcelona. Voor de Franse formatie was het een race tegen de klok, maar de auto is uiteindelijk op tijd klaar om de pre-season test in te gaan. Volgens teambaas Cyril Abiteboul zijn in de winter alle vakanties van medewerkers ingetrokken. Reden: het aantrekken van Daniel Ricciardo. "Als je in onze positie staat en de kans krijgt om Daniel Ricciardo aan te trekken, wat betekent het dan als je niet alles zou geven?", vraagt Abiteboul zich af bij GPToday. "Het betekent dat je geen geloof in jezelf hebt."

Daniel Ricciardo


Ricciardo kwam vijf jaar uit voor het team van Red Bull en veroverde zeven Grand Prix-overwinningen. De AustraliŽr kent de Renault-motor in ieder geval en heeft daar gemengde gevoelens over. Vorig seizoen viel hij, al dan niet motor gerelateerd, acht keer uit.

"Ik kan wel voor de hele fabriek staan roepen om iedereen te motiveren", zegt Abiteboul. "En dat alles volgens plan verloopt. Maar als je ťťn van de beste beschikbare coureurs kunt aanstellen en je zou daar niet voor kiezen. Wat betekent dat dan? We konden deze kans niet voorbij laten gaan. Nu moeten we deze verantwoordelijkheid ook nemen, wat dit betekent voor mijzelf, Renault en het hele team."

"Dit is een geweldige kans om iedereen te motiveren", zegt Abiteboul vol zelfvertrouwen. "We hebben in de winter de discussie gevoerd over hoe ver de productie zouden pushen. Niemand klaagt, want ze willen Daniel de beste auto geven. Iedere zaterdag waren we bezig in Viry, we hebben de vakanties ingetrokken. Normaal is de fabriek in de week met Kerst dicht, maar we zijn nu open gebleven. Niemand bekritiseerde die beslissing, omdat we zo'n sterke coureur hebben binnengehaald."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS