Formule 1

Renault over reden ontslag: "Ocon is erg gemotiveerd, Nico Hulkenberg is behoorlijk negatief, maar..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 september 2019 02:18 • Print artikel

Nico Hülkenberg wordt aan het einde van het jaar vervangen bij Renault door Esteban Ocon. De Duitser werd een aantal jaar geleden binnengehaald om het Formule 1-team uit Enstone naar voren op de grid te brengen. Alain Prost laat nu weten wat de werkelijke reden is om de Duitser weg te sturen.

Renault F1 Nico Hülkenberg

“We willen geen pessimistische coureurs, dat is waarom we gekozen hebben voor Ocon”, zegt Prost tegen Sky Italia. “Hij is erg gemotiveerd nadat hij er een jaar uit is geweest. Nico is behoorlijk negatief, maar hij heeft het wat betreft sommige dingen bij het rechte eind. Maar we moeten vooruit kijken en negativiteit werkt niet voor ons, voor in een lastig seizoen.”

Toch laat de Fransman doorschemeren dat ook 2020 een lastig jaar kan gaan worden voor Renault. “Om eerlijk te zijn, door de veranderingen in de regels in 2021, is het niet logisch om door te gaan om enorm te ontwikkelen”, aldus de voormalig F1-coureur. “We moeten veel investeren in de ontwikkeling van een goede auto om weer vooraan te staan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS