Formule 1

Renault over de prestatie van de motoren en de recente vorm: "De effecten op de motor en de koeling zijn..."

Uitgegeven door Stefan Kerk • 6 november 2018 14:53 • Print artikel

Renault heeft de laatste twee races hun goede vorm laten zien. Het Frans-Britse team zag Nico HŁlkenberg zesde worden in zowel Amerika als Mexico en Sainz zevende worden in Amerika. Uitvoerend directeur Marcin Budkowski hoopt dat de positieve resultaten aanhouden in BraziliŽ.

Marcin Budkowski

Budkowski liet weten dat het team vol vertrouwen afreist naar Sao Paolo, voor de Grand Prix van BraziliŽ, dat komend weekend plaatsvindt. Renault gaat proberen om de vierde plaats in het constructeurskampioenschap veilig te stellen. Het verschil met Haas bedraagt nu al 30 punten, maar theoretisch gezien is er nog een kans dat de Amerikaanse renstal dit goed kan maken.

Budkowski verwacht dat Renault competitief zal zijn op het circuit van Interlagos: ďInterlagos ligt 800 meter boven zeeniveau, het op ťťn na hoogste circuit op de kalender. De effecten op de motor en de koeling zijn niet zo sterk als in Mexico. Het circuit kent zowel langzame bochten als hele snelle. Het zal onze auto wat minder liggen dan in Mexico, maar desondanks denk ik dat we nog steeds goed voor de dag zullen komen.

Ook kijkt Budkowski uit naar de Grand Prix om een andere reden: ďDe fans in BraziliŽ zijn enorm gepassioneerd. Je voelt er de passie en de steun voor Formule 1 als je daar aankomt. BraziliŽ heeft ook een behoorlijk marktaandeel in de verkoop van onze personenwagens."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS