Formule 1

Renault had Anthoine Hubert al vastgelegd voor de Formule 1 van 2020: "De veiligheid moet nog verder omhoog"

Uitgegeven door Bart • 3 september 2019 10:03

Een dag na het fatale raceweekend voor Anthoine Hubert heeft Renault-directeur Alain Prost bekendgemaakt dat zijn jonge landgenoot onlangs was vastgelegd voor het F1-seizoen 2020. De 22-jarige Fransman overleed zaterdag na een crash in de F2-race. Op hoge snelheid in Raidillon werd de coureur hard geraakt door Juan Manuel Correa, waarna de race werd afgelast. Ook de F2-race van zondag werd gecanceld.

Anthoine Hubert


"Het is erg triest nieuws en heel zwaar voor ons", zegt Prost tegen F1 TV. "Het is iets dat ik herinner uit mijn tijd in de jaren '80. We denken altijd dat dit niet meer kan gebeuren, maar dat is niet waar. We weten allemaal dat motorsport gevaarlijk is. Veel sporten zijn gevaarlijk en misschien is de autosport wel één van de meeste veilige sporten. In het wielrennen zijn bijvoorbeeld twee jonge jongens overleden en het lijkt altijd jonge sporters te overkomen."

"Het is erg zwaar, maar hierdoor groeien we ook meer naar elkaar toe", aldus Prost. "We moeten de veiligheid nog beter maken. Uiteindelijk houden we allemaal van deze sport en van het leven."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS