Formule 1

Renault haalt voor het eerst een F1-auto van de nieuwe generatie met meer dan 900 PK naar Nederland

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 15 augustus 2019 15:07 • Print artikel

ASSEN - Formule 1-fans in Nederland wacht een noviteit tijdens de GAMMA Racing Day op het TT-circuit van Assen, want het Renault F1 Team haalt voor het eerst een F1-auto van de nieuwe generatie naar Nederland.

Formule 1 2019 Renault


De Hybride R.S. 17 met V6 Turbo levert meer dan 900 pk en gaat tot wel vier seconden sneller rond dan de vorige generatie F1-bolides. Renault was in 1976 het eerste team dat in de Formule 1 turbomotoren inzette. Vrij snel daarna werd de geblazen krachtbron door alle topteams omarmd. De R.S. 17 is de eerste auto die volledig door Renault Sport Racing is ontwikkeld, na de terugkeer van het merk in de Formule 1 in 2016.

Formule 1 Gamma Racingday

Testrijder Jack Aitken is de coureur die de Formule 1-bolide van Renault de sporen gaat geven en die, gezien de prestaties van de auto, het absolute baanrecord op Assen moet kunnen verbreken. De Brits-Koreaanse coureur is lid van het Renault Young Driver Program en is naast zijn testwerkzaamheden voor het Formule 1-team actief in de Formule 2, waarin hij recent nog wist te winnen. Renault won in de Formule 1 tot nu toe twee keer de wereldtitel voor constructeurs, twee keer het rijderskampioenschap en was betrokken bij negen andere rijderstitels in het wereldkampioenschap Formule 1.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS