Formule 1

Renault F1 komt met grote aanpassing naar de GP van Duitsland: "Het is waarschijnlijk..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 juli 2018 07:08 • Print artikel

Renault F1 staat op het punt om voor de Grand Prix van Duitsland een nieuwe voorvleugel te introduceren. De laatste weken heeft het Formule 1-team de weg naar boven gevonden en wil dit voortzetten met de verdere ontwikkeling van de auto. Aan de andere kant is dat ook nodig, omdat Renault de teams van Haas F1, Force India en McLaren in haar nek heeft hijgen. De voorsprong op Haas bedraagt op het moment 19 punten.

Renault F1

“Het ziet er wat anders uit, een beetje anders rond de neus en rond de flappen”, aldus technisch directeur Nick Chester. ‘Het heeft een iets ander karakter, bij het ingaan van de bocht in de medium en hoge snelheidsbochten, dus is het interessant voor ons om te testen. Hopelijk brengt het wat prestaties naar de auto. Vaak wanneer je de karakteristieken van de voorvleugel verandert, kun je niet zeker zijn voordat je het test.”

Chester zegt dat dit mogelijk de laatste grote verandering is, voordat de aangepaste regels voor volgend jaar in werking treden. “Tegen de tijd dat je het ontwikkelt en bouwt, is het laat in het jaar. Er komen misschien maar kleine aanpassing in tegenstelling tot een hagelnieuwe vleugel.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS