Formule 1

Renault F1 is nu al bereid om zich te gaan richten op 2019: "Zelfs als het pijn doet voor onze kansen dit seizoen”

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 mei 2018 14:39 • Print artikel

In Monaco staat pas de vijfde race van het seizoen op de kalender, maar toch is Renault al bereid om de ontwikkeling van haar auto al richting 2019 te schuiven. De Fransen zijn terug in de Formule 1 en willen vanaf 2020 vechten voor de wereldtitel.

Renault F1

“We zijn op dit moment aan het bespreken of we de ontwikkeling voor de auto van dit jaar moeten beperken”, zei technisch directeur Bob Bell. “We hebben het nog niet besloten, omdat we in een nauw gevecht zitten met de topplekken in het middenveld en het ons niet kunnen veroorloven om van de ontwikkeling af te stappen. Maar we moeten er over nadenken.”

Coureur Nico Hülkenberg heeft er wel oren naar, als Renault besluit om de ontwikkeling op 2019 te richten. “Voor mij zou het geen probleem zijn, zelfs als het pijn doet voor onze kansen dit seizoen”, zei de Duitser.

Bell geeft toe dat zijn team overigens niet ingestemd heeft met de aerodynamische veranderingen die Liberty Media heeft voorgesteld, waardoor het aantal inhaalacties in 2019 vergroot moet gaan worden. “Naar mijn mening was er niet genoeg onderzoek om dat te onderbouwen”, zei de technisch directeur. “Ik had er de voorkeur aan gegeven dat we die inspanningen in 2021 stoppen, in plaats van het introduceren van iets wat niet helemaal goed overdacht is.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS