Formule 1

Renault denkt al na over vervanging Daniel Ricciardo na 2020: "Dat had ik twee jaar geleden niet gedurfd"

Uitgegeven door Bart • 15 september 2019 07:05 • Print artikel

De line-up voor 2020 bij het team van Renault is bekend, het Franse team wordt dan vertegenwoordigd door Daniel Ricciardo en Esteban Ocon. Teambaas Cyril Abiteboul denkt zelfs al verder en 2020 zou wel eens het laatste jaar van de Australiër bij het team kunnen zijn. Ricciardo is een dure aanstelling geweest en Abiteboul ziet graag een jonge coureur uit de eigen opleiding doorstromen. Dat zou wel eens sneller kunnen zijn dan iedereen denkt. Met Max Verstappen bij Red Bull en Charles Leclerc bij Ferrari heeft men twee schoolvoorbeelden van jonge aanstormende talenten.

Daniel Ricciardo


"We investeren in jonge coureurs in onze academie en we verwachten in 2021 een coureur uit de opleiding in de auto te zetten", zegt de Fransman tegen Inside Racing. "Het zal een nieuwe dynamiek zijn als we een jonge coureur in onze line-up opnemen. Iets dat ik twee jaar geleden absoluut niet aangedurfd had, maar nu we meer ervaring in het team hebben, kunnen we daar mee omgaan."

"Met de komst van Ocon kunnen we dat komend jaar al testen. Het managen van jongens van 20 a 22 is anders dan een ervaring coureur van rond de 30."

Het contract van Ricciardo loopt eind 2020 af en met een nieuwe, jonge line-up hoopt Abiteboul op aansluiting bij de top 3 teams. "We willen graag vechten voor overwinningen en podiums, maar dat heeft tijd nodig. Meer tijd dan iedereen zou willen. We leven in een wereld waarin prestaties op korte termijn verwacht worden, maar de topteams zijn zo goed georganiseerd dat het moeilijk is om daar aansluiting bij de vinden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS