Formule 1

Renault begint het wachten op Red Bull over deal beu te worden: "Ik snap niet waarom ze vertragen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 juni 2018 17:43 • Print artikel

Renault begint het wachten van Red Bull rond een besluit over de motor voor 2019 zat te worden. De Franse motorbouwer geeft dan ook een officiële waarschuwing af aan het Formule 1-team uit Milton Keynes. Volgens de regels moet een team namelijk haar motorenleverancier rond 15 mei informeren. Red Bull heeft het besluit echter vertraagd en dat zint de autofabrikant uit Frankrijk niet.

Max Verstappen


“Ik denk dat ze nu ondertussen alle informatie hebben die ze nodig hebben. Ik weet niet waarom ze de beslissing verder gaan vertragen”, zegt Renault-manager Cyril Abiteboul. “Volgens de regels was het 15 mei en we hebben de verlenging geaccepteerd op basis van een goede twaalfjarige samenwerking. Op een gegeven moment hebben we een aanbod gedaan, maar die blijft niet voor eeuwig staan. Red Bull wilde wachten tot Montreal vanwege onze nieuwe specificatie en die van Honda. Ze hebben alle informatie en ik zie absoluut geen reden om nog langer te wachten."

Wachten tot na de race in Oostenrijk is geen optie voor Renault. "Dat is vrij simpel, omdat we ook de middelen moeten hebben voor de componenten. We liggen al achter op schema en wij beslissen wanneer we iets doen, niet Red Bull. Normaal spreken we elkaar na het weekend. Niet op zondagavond met alle emoties. We laten het testosteron wat zakken en dan bespreken we het. Maar we kunnen niet veel langer meer wachten."

Toch is Abiteboul duidelijk dat hij de samenwerking met Red Bull graag voortzet. "We doen ons uiterste best, maar het moet wel onder condities die voor ons acceptabel zijn. Te beginnen met de tijd", zegt de manager. "Ik ga geen datum noemen, anders bel je rond die datum weer op. Ik heb een datum in mijn hoofd en Red Bull weet dat ook. We praten niet over Oostenrijk. Dan zijn wij er niet en praten ze direct met Honda. Red Bull wilde een aanbod en die hebben we gedaan. Dat zal in de komende dagen geaccepteerd moeten worden."

Gebruik de kortingscode: racexpress-20duitslandkaart


Profiteer nu van 20 Euro korting op F1-kaarten voor de Grand Prix van Duitsland? Gebruik deze kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS