Formule 1

"Red Bull zoekt wanhopig naar iemand die in de buurt van het niveau van Max Verstappen kan opereren"

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 december 2019 19:24 • Print artikel

Lewis Hamilton werd dit jaar met Mercedes wederom wereldkampioen in de Formule 1, toch werd de Brit samen met Max Verstappen als de beste coureurs gezien. Wanneer Jolyon Palmer zou moet kiezen, valt deze keuze toch in het voordeel van de Red Bull-coureur uit. In zijn column legt de voormalig F1-coureur van Renault uit waarom zijn keuze op de Nederlander valt.

Max Verstappen Lewis Hamilton en Pierre Gasly

“Wat betreft de keuze van de beste coureur van het seizoen... Hamilton en Verstappen waren praktisch onafscheidelijk”, aldus Palmer in zijn column voor de BBC. “Hamilton won het kampioenschap, maar als ik er eentje moet kiezen, dan zou ik zeggen dat Verstappen het net pakt.”

“Zijn meedogenloze snelheid en zijn constante hoge niveau zorgde er voor dat teamgenoot Pierre Gasly tijdens de zomerpauze teruggezet werd van Red Bull naar Toro Rosso. En nu ligt de druk op Alex Albon, Gasly’s vervanger, terwijl Red Bull wanhopig zoekt naar iemand die in de buurt van het niveau van Verstappen kan opereren.”

“In het eerste deel van het seizoen behaalde Max Verstappen de overwinning in Oostenrijk. Max zette zijn teamgenoot op een ronde, daar waar hij in de eerste ronde nog achter zat. Dat onderstreept zijn dominantie ten opzichte van Gasly, die op zijn beurt weer heeft geëxcelleerd ten opzichte van zijn beide andere F1-teamgenoten, Brendon Hartley vorig jaar en Daniil Kvyat dit jaar.”

“Max had drie race-overwinningen, maakte extreem weinig fouten en was constant een doorn in het oog van Ferrari en Mercedes. Dit toont aan hoe goed Verstappen is geweest.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS