Formule 1

Red Bull ziet geen gevaar dat de 2017-motor achterblijft: "Schudt de boel wakker"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 december 2016 18:29 • Print artikel

Red Bull-teambaas Christian Horner gelooft in het potentieel dat leverancier Renault heeft om het gat met Mercedes te dichten. Na het winnen van vier titels op rij met de Renault-krachtbron tussen 2010 en 2013 en de nieuwe regels omtrent motoren in 2014, zag Mercedes in Red Bull het team wat verslagen moest worden. Renault kwam langzaam dichterbij Mercedes aan het begin van 2014, maar kwam nog net iets tekort in kracht in vergelijking met de heersende krachtbron in de F1.
Red Bull en Renault gingen bijna uit elkaar in 2015 na een publieke woordenwisseling over de prestaties van de motor. Maar Horner zegt dat dit juist als de impuls voor verandering gold en nu zit de Franse fabrikant op de juiste lijn om het gat te dichten om op hetzelfde niveau te komen als dat van pre-2014. Zowel Max Verstappen als Daniel Ricciardo wonnen beiden één Grand Prix.

Max Verstappen Red Bull Racing

"Onderdelen aan de motor zijn veranderd en het voordeel hebben we het hele jaar gezien. Zolang die ontwikkeling doorzet, komen we hopelijk in de volgende twaalf maanden in het gebied waar we waren met de V8's."

Met de nieuwe regels voor aerodynamica in het nieuwe seizoen wordt Red Bull gezien als een grote kanshebber in de top. Maar met het nieuwe reglement houdt dit ook in dat de wagens meer drag produceren, waardoor de juiste prestatie van de motor de sleutel tot succes is.

Horner: "De verandering van de regels schudt de boel wakker. Ik denk dat de reglementaire veranderingen ons goede kansen geven. We hebben een sterk team en een sterk rijderskoppel, en al de ingrediënten om een sterke strijd te leveren, het komende seizoen. Hopelijk maken we zo het gat naar Mercedes kleiner."

De teambaas maakt zich geen zorgen over het feit dat Renault, dat bezig is met het herbouwen van het voormalig Lotus, een negatief gevolg zal hebben op de levering voor de Red Bull-krachtbron. "Voor wat betreft hun eigen team zijn wij een goede testbank. Het is goed voor hen om zo zichzelf te kunnen evalueren. Ze zitten in het proces van bouwen waar ze een onmiddellijke referentie hebben naar wat er mogelijk is met hun krachtbron."/Door Mitchell Koolen

Nog maar één dag voor de volgende trekking van de Staatsloterij!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS