Formule 1

'Red Bull wil Vettel ‘vermoorden’, want hij is niet meer goed voor het imago'

Uitgegeven door Casper Bekking • 26 juni 2014 02:29 • Print artikel

Het is de hoogste tijd dat Sebastian Vettel zijn spullen pakt en vertrekt bij het Red Bull F1 Team. Dat is de conclusie van voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve op basis van de matige prestaties van de afgelopen periode. Zijn nieuwe teamgenoot Daniel Ricciardo is de Duitser veelvuldig de baas, tot grote frustratie van de viervoudig kampioen. Ook wordt er door de teamleden meer en meer publiekelijk geklaagd over Vettel.

Sebastian Vettel weg bij Red Bull Racing?

“Hij is een viervoudig wereldkampioen maar nu behandelt Red Bull hem zoals zij ook Mark Webber behandelden. Het lijkt erop dat zij de focus hebben verlegd naar Daniel Ricciardo”, stelde Villeneuve in het Italiaanse Omnicorse. “Nu willen zij Sebastian ‘vermoorden’, want hij is niet meer goed voor het imago van Red Bull.”

De oplossing? Een overstap naar een ander team: “Uiteraard, hij kan niet nog zo’n seizoen hebben. Zelfs Helmut Marko begint kritiek op hem te uiten. Wanneer je het vertrouwen van een team verliest en de politiek een belangrijke rol gaat spelen, dan is het einde verhaal.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS