Formule 1

Red Bull wil nog steeds duidelijkheid over de geheime FIA-Ferrari deal: "Overeenkomst is schandalig"

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 maart 2020 20:10 • Print artikel

Het coronavirus mag dan ook de Formule 1 in haar greep hebben. Red Bull legt zich nog steeds niet neer bij de geheime overeenkomst tussen Ferrari en de FIA. Het was het belangrijkste onderwerp in de aanloop naar de Grand Prix van Australië en het is nog steeds de vraag in hoeverre de 2019-motor van de Scuderia legaal was.

Helmut Marko


"Helaas zijn we op dit moment met andere dingen bezig", zegt Dr. Helmut Marko tegen F1-insider.com. "Maar dat betekent niet dat we de zaak tussen de FIA en Ferrari opgeven als alles weer normaal is. De coronacrisis nam het over, maar ik denk nog steeds dat de deal schandalig is."

De Oostenrijker haalt ook nog Toto Wolff en Mercedes aan, die zich opeens terugtrokken uit de strijd deal. "We willen Ferrari of de FIA op geen manier beschadigen, maar we eisen wel complete duidelijkheid over hoe deze privédeal tot stand is gekomen. Zelfs zonder Mercedes, dat op een aparte manier afhaakte, zetten we dit door. Mercedes is opmerkelijk genoeg afgehaakt, terwijl ze vanaf het begin de kar trokken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS