Formule 1

Red Bull vindt het maar bluf: "Het is geen gemakkelijk huwelijk maar beide partijen hebben elkaar nodig"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 4 december 2017 11:26 • Print artikel

Red Bull Racing F1-teambaas Christian Horner twijfelt of Ferrari de daad bij het woord voegt te stoppen met de Formule 1 nu hun zustermerk Alfa Romeo arriveert in de hoogste klasse van de autosport in seizoen 2018. Alfa Romeo keert terug in de Formule 1 na een afwezigheid van 32 jaar. Het merk is de nieuwe naamsponsor van het Alfa Romeo Sauber Formule 1 team. Het Zwitserse team heeft hun partnerschap met Ferrari verlengt tot na 2018.

Formule 1 2017 Christian Horner


Ferrari voorzitter Sergio Marchionne zei afgelopen maand dat de Italiaanse fabrikant de sport zou kunnen verlaten als de nieuwe eigenaar, Liberty Media, geen aantrekkelijke plannen had met betrekking tot een vooruitgang in de F1. Het dreigement werd eigenlijk tijdens een persconferentie teniet gedaan tijdens de onthulling van het partnerschap tussen Sauber F1 en Alfa Romeo.

Horner denkt dat de deal het bewijs is dat Ferrari daardoor verbonden blijft aan de F1. "Alfa Romeo komt onder hetzelfde management als Sergio, dus ik kan niet geloven dat hij Alfa inbrengt zodat Ferrari kan vertrekken in een paar jaar", zei Horner tegen Reuters. "Ik denk dat dit laat zien dat de F1 duidelijk werkt aan herkenning. Anders zou de groep het merk Alfa Romeo nooit in de Formule 1 gebracht hebben. F1 heeft Ferrari nodig en Ferrari de F1. Het is geen gemakkelijk huwelijk in ieder opzicht maar beide partijen hebben elkaar nodig. En we zullen zeker Ferrari in de Formule 1 nodig hebben. Het is een van de grootste merken in de wereld en ze zijn een goed team om de competitie tegen aan te gaan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS