Formule 1

'Red Bull toont nieuwe auto van Max Verstappen op 12 februari'

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 januari 2020 13:45 • Print artikel

Red Bull Racing gaat volgens de Duitse media op 12 februari de nieuwe Formule 1-auto presenteren. Dan wordt aan de wereld de bolide van Max Verstappen getoond, die naar verwachting RB16 gaat heten waarin hij de strijd met Lewis Hamilton aan moet gaan. De verwachting is dat de raceauto het typenummer RB16 mee gaat krijgen.

Red Bull RB15

Er wordt wederom geen grote presentatie verwacht zo stelt het Duitse Motorsport-Magazin, maar foto’s die door het team worden vrijgegeven. Vaak wordt gebruik gemaakt van één van de twee filmdagen om de auto de shakedown te geven. Vorig jaar deed Red Bull dat op Silverstone met een auto die in eenmalige livery de baan op ging.

Red Bull gaat de presentatie volgens het Duitse magazine klein houden, omdat alle aandacht naar Toro Rosso moet gaan. Zij presenteren zichzelf onder haar nieuwe naam Alpha Tauri, het kledingmerk van Red Bull, in Hangar 7 in Salzburg. De presentatie van de nieuwe auto van Verstappen, die onder leiding van Adrian Newey is ontworpen, zal een dag na deze van Ferrari plaats vinden. Een week later op 19 februari is de eerste wintertest in Barcelona.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS