Formule 1

Red Bull teleurgesteld in vertrek Honda uit de Formule 1: "Deze beslissing stelt ons natuurlijk voor uitdagingen, maar..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 oktober 2020 10:40 • Print artikel

Honda heeft aangekondigd dat ze na 2021 vertrekken uit de Formule 1. Dat betekent ook dat Red Bull Racing en Alpha Tauri op zoek mogen naar een nieuwe motorenleverancier. Bij Red Bull reageren ze teleurgesteld op het besluit van de Japanners om te stoppen met de koningsklasse van de autosport.

Max Verstappen F1

“Als team begrijpen we hoe lastig het voor Honda Motor Company is geweest om te beslissen om eind 2021 terug te treden uit de Formule 1”, was de eerste reactie Red Bull-teambaas Christian Horner. “De verschuivende focus binnen de auto-industrie heeft ertoe geleid dat Honda besloten heeft om haar middelen anders in te zetten en we begrijpen en respecteren de redenering hierachter. Deze beslissing stelt ons als team natuurlijk voor uitdagingen, maar we hebben hier eerder mee te maken gehad en gaan uit van onze eigen kracht dat we goed voorbereid en uitgerust om adequaat te reageren, zoals we in het verleden hebben bewezen.”

“Hoewel we teleurgesteld zijn dat we onze samenwerking met Honda niet kunnen voortzetten, zijn we enorm trots op ons gezamenlijke succes, met vijf overwinningen en vijftien podiumplaatsen van de beide teams die van Red Bull zijn. We danken iedereen bij Honda voor hun buitengewone inspanningen en toewijding”, vervolgt de Brit zijn verhaal. “Onze gezamenlijke focus voor de rest van de seizoenen 2020 en 2021 blijft ongewijzigd, strijden voor overwinningen en het kampioenschap. Als ondertekenaar van het nieuwe Formule 1 Concorde Agreement blijft Red Bull Racing voor de lange termijn aan de sport toegewijd en kijken we ernaar uit om een nieuw tijdperk van innovatie, ontwikkeling en succes in te gaan. Als groep zullen we nu de tijd nemen om nader te evalueren en de meest competitieve oplossing qua krachtbron voor 2022 en voor de toekomst te vinden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS