Formule 1

Red Bull staat versteld van Max Verstappen: "Alle computermodellen gaven aan dat de banden het onmogelijk zouden houden"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 22 oktober 2018 19:01 • Print artikel

Max Verstappen kende een fenomenale race tijdens de GP van de Verenigde Staten. De Nederlander moest vanaf de achttiende plek beginnen, maar hij reed na een erg sterkte race naar P2 toe. Teambaas Christian Horner is dan ook in de wolken met de prestatie van zijn jonge coureur.

Christian Horner

“Gewoonweg briljant”, vindt Horner, “Wat een race. Na de eerste ronde stond hij al negende en hij eindigde voor de man die vanaf pole vertrok. Hij reed mee voor de overwinning op het einde en verdedigde zijn plek op Hamilton die op veel betere banden reed.”

“Hij stond onder druk van Hamilton, terwijl hij ook erg dichtbij Räikkönen kwam. Het was een moeilijk situatie, maar Max vertelde me dat hij het voorzichtig aan zou pakken. Ik denk dat als hij niet onder druk had gestaan hij nog serieus had kunnen winnen. Dit was gewoon een klassieke Max Verstappen-prestatie. Hij geeft gewoon niet op. Het was een geweldige strijd tussen twee harde coureurs. Hier zetten mensen de TV voor aan.”

Horner vreesde op het einde nog dat de banden van Verstappen het op zouden geven: “Alle modellen gaven aan dat de banden het onmogelijk zouden kunnen houden, maar hij deed het gewoon. Het was vergelijkbaar met Spanje en Oostenrijk, daar deed hij het ook.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS