Formule 1

Red Bull Racing gooit de deur voor ex-wereldkampioen F1 resoluut dicht: "Er zijn daar twee redenen voor.."

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 februari 2020 06:10 • Print artikel

Fernando Alonso staat dit jaar niet op de grid van de Formule 1, maar ziet kansen om in 2021 terug te keren naar de koningsklasse van de autosport. Flavio Briatore die betrokken is bij het management zegt dat de Spaanse coureur alleen bij Ferrari, Mercedes of Red Bull wil terugkeren. Zelf zegt Alonso tijdens zijn carrière al diverse keren met Red Bull, waar nu Max Verstappen en Alex Albon racen, onderhandeld te hebben. Dr. Helmut Marko gooit nu resoluut de deur dicht voor het jaar 2021.

F1 2020 Fernando Alonso


“Zoals de stand van zaken nu is, een terugkeer van Fernando Alonso met Red Bull, is iets om absoluut onmogelijk voor te stellen is”, aldus de Oostenrijker tegen Motorsport-Magazin. “Er zijn daar twee redenen voor. Ten eerste, er is een relatie tussen Alonso en Honda, waarvan ik denk dat die behoorlijk verstoord is.”

“En als tweede, onze Formule 1-structuur is gebaseerd op ons junior programma, wat betekent dat onze jonge talenten doorschuiven naar de top-categorie van het autoracen. Wanneer we Alonso vastleggen, is hij de oudste coureur op de grid. Dat zou tegenstrijdig zijn met ons volledige filosofie. Maar we gebruiken een Honda motor, het is toch al onmogelijk.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS