Formule 1

Red Bull Racing en Toro Rosso zoeken de grenzen op voor volgend jaar: "Alles binnen de regels..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 september 2018 19:33 • Print artikel

Vorig jaar stapte Toro Rosso over op de Honda-aandrijving. Volgend jaar gaat ook Red Bull met Max Verstappen met dezelfde krachtbron rijden. In het verleden waren het twee teams die relatief onafhankelijk van elkaar werkten en deze onafhankelijkheid wilde Toro Rosso altijd behouden. Met ingang van 2019 gaan de twee teams van de energiedrankenfabrikant de samenwerking vergroten.

Franz Tost Red Bull Toro Rosso

Door het besluit om de samenwerking te vergroten, krijgen de auto’s dezelfde achterkant, waaronder de complete versnellingsbak en de binnendelen van de voorwielophanging. Hierdoor krijgen de twee teams een soortgelijke samenwerking als Ferrari en Haas nu ook al hebben. Ferrari verstrekt alle onderdelen aan het Amerikaanse team die toegestaan zijn volgens de regels. Met deze samenwerking moet Toro Rosso meer succes gaan krijgen, zoals Haas dat ook geholpen heeft.

“We hebben volgend jaar een erg nauwe samenwerking met Red Bull Technology, omdat we dezelfde 'achterkant' gaan krijgen”, zegt Toro Rosso-teambaas Franz Tost. “Dat betekent de krachtbron, versnellingsbak en ophanging. Alles binnen de regels. We gaan ook de voorwielophanging, de binnendelen, niet de buitendelen gebruiken. Dat is veel, omdat de complete achterkant ook de hydraulica, de elektronica en al dat soort dingen betekent.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS