Formule 1

Red Bull Racing: "De auto in Melbourne gaat een upgrade zijn van de auto in Abu Dhabi"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 januari 2020 11:38 • Print artikel

Nog een maand en dan beginnen de F1-wintertesten in Barcelona. De regels voor het aankomende seizoen zijn een voortzetting van deze van 2019. Red Bull-teambaas Christian Horner verwacht dan ook geen grote veranderingen in de pikorde van de Formule 1, tenzij iemand een ‘konijn uit de hoge hoed tovert’. Red Bull zet in op Max Verstappen en Alex Albon.

Max Verstappen Christian Horner Red Bull F1

“We hebben volgend jaar continuïteit over alle gebieden met de coureurs, met de regels, met de leveranties van motoren en motorenregels”, zegt Horner tegen het Amerikaanse Motorsport. “Dus alleen als iemand een konijn uit de hoge hoed tovert, denk ik dat we klaar zijn voor een echt gaaf seizoen tussen Mercedes, Ferrari en Red Bull. En het kan een echt klassiek seizoen worden.”

Wanneer de Brit gevraagd wordt naar de magere seizoenstarts van Red Bull in de afgelopen jaren, zegt hij dat niet voor dit jaar te verwachten. “De regelverandering van de voorvleugel en de banden gedurende de winter, leken ons meer te raken dan onze tegenstanders”, aldus de Red Bull-teambaas. “En natuurlijk ook, op dat moment waren we nog bezig met een inhaalslag qua PK's. Maar ik denk dat we er vanaf Oostenrijk echt bovenop kwamen en was de tweede helft van het jaar behoorlijk competitief voor ons. Ik bedoel, als je terugkijkt naar 2017, we hadden een fantastische auto op de eerste rij in Melbourne, we wonnen de tweede race in China. Je kunt niet meten wat de anderen doen. Maar hopelijk, theoretisch, de auto in Melbourne gaat een upgrade zijn van de auto in Abu Dhabi.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS