Formule 1

Red Bull positief over volgend jaar: "Gebaseerd op de progressie die Honda maakt, geloof ik

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 oktober 2019 02:05 • Print artikel

Recent liet Jos Verstappen zich in het programma Peptalk kritisch uit over de ontwikkelingen bij Honda en Red Bull. De vader van Max Verstappen ziet dat bij Red Bull Racing onvoldoende stappen gemaakt worden om het team uit Milton Keynes dichter bij de rivalen Mercedes en Ferrari te brengen. Dr. Helmut Marko ziet echter voldoende progressie en denkt dat het gat volgend jaar gedicht is.

Max Verstappen Red Bull Racing racexpress

“Wat betreft het chassis denk ik dat we volgend jaar veel beter voorbereid zijn dan dit jaar”, aldus Marko tegen het Amerikaanse Motorsport. “En gebaseerd op de progressie die Honda maakt, geloof ik dat we volgend jaar continu op het niveau van vermogen zitten als onze rivalen Mercedes en Ferrari. We hebben in zijn algemeenheid geen problemen met de betrouwbaarheid van de motor. Soms hebben we wat problemen met de mapping, maar wat betreft het gehele plaatje gaat alles tot nu toe erg goed. Het was gepland dat we dit seizoen extra motoren nodig hebben. De progressie die we maken met het vermogen rechtvaardigt het nemen van een nieuwe motor en de gridstraf die het genereert.”

“Ik denk dat we fantastisch werk doen. We weten dat Honda in het verleden grote betrouwbaarheidsproblemen hadden en dit is iets waar ze zich zorgen om maken, maar tot nu toe hebben we dit seizoen geen problemen met de motoren. Ik denk dat ze aan de juiste dingen werken en goed werk leveren. We hebben het vertrouwen dat we volgend jaar niet het derde team zijn. We hebben intern veel werk gedaan en de data die we hebben voor volgend jaar stelt ons positief.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS