Formule 1

Red Bull over de situatie bij Ferrari: "Wat mij betreft is het alleen maar goed voor..."

Uitgegeven door Johann Petermann • 18 februari 2019 21:12 • Print artikel

Het nieuwe Formule 1 seizoen belooft dit jaar ongekend spannend te worden. De aerodynamica is flink onder handen genomen om het inhalen te vergemakkelijken en de line-ups zijn volledig door elkaar gehusseld. Slechts acht coureurs hebben hun stoeltje behouden dit jaar. Zo zijn er veel jonge, talentvolle coureurs dit jaar bij. Een van hen, Charles Leclerc, heeft zelfs een plekje weten te bemachtigen bij het legendarische Ferrari.

Vettel en Leclerc


Het is nog maar de vraag of Sebastian Vettel deze jongen onder bedwang zal kunnen houden. Zo zijn er veel die denken dat Leclerc meer dan alleen tegenstand zal kunnen bieden en weleens de overhand kan nemen bij de Scuderia. Zal niet Vettel maar Leclerc dan degene zijn die de Italianen weer eens de eindzege zal schenken waar ze al sinds 2008 op wachten?

Teambaas van Red Bull, Christian Horner, denkt er anders over. De Brit denkt zelfs dat Vettel stiekem beter zal presteren doordat Leclerc hem scherp zal houden: "Charles is een geweldig talent en voor de F1 is het geweldig om jonge coureurs te zien opkomen en de gevestigde orde uit te dagen. Seb had Kimi vrij gemakkelijk onder zijn duim de afgelopen jaren maar met Charles in het team moet hij er mogelijkerwijs harder voor werken. Wellicht dat Seb zich hierdoor naar een hoger niveau kan pushen, dus wat mij betreft is het alleen maar goed voor hem dat hij een beetje onder druk wordt gezet," aldus Horner.MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS