Formule 1

Red Bull-organisatie verandert niet na vertrek Adrian Newey: "Zijn rol was uniek"

Uitgegeven door Bart • 16 mei 2024 06:01

Christian Horner heeft aangegeven dat Red Bull na het vertrek van ontwerper Adrian Newey op dezelfde voet verder zal gaan. De organisatie zal niet veranderen en er hoeft ook geen vervanger voor Newey aangesteld te worden. Komend jaar zal veel in het teken staan van het ontwerp van de auto voor 2026 als de nieuwe reglementen intreden, maar zonder de topontwerper die al voor zoveel wereldtitels heeft gezorgd, waaronder die van Sebastian Vettel en Max Verstappen.

Max Verstappen Newey


Newey heeft een rol bij Red Bull als Chief Technical Officer, maar in de top van de technische afdeling werken ook technisch directeur Pierre Wache, hoofd aerodynamica Enrico Balbo en hoofd performance engineering Ben Waterhouse.

Volgens Horner blijft de structuur hetzelfde nu Newey aan het einde van het seizoen gaat vertrekken. "Adrian's rol was uniek en Adrian zelf was uniek", aldus de teambaas bij Sky Sports F1. "Hij tekende op zijn tekenbord en de manier hoe hij werkte was totaal uniek. Er was niemand die aan hem rapporteerde en hij was een vrije geest binnen onze organisatie."

"De organisatie blijft dan ook precies zoals hij is. We hebben kracht, stabiliteit en kracht in de diepte. Daarnaast zijn we Adrian dankbaar voor de manier hoe hij het technische team heeft achtergelaten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS