Formule 1

'Red Bull oppert plan voor V4-motoren, Mercedes en Renault fel tegen'

Uitgegeven door Bart • 9 augustus 2021 06:13 • Print artikel

De Formule 1-teams staan lijnrecht tegenover elkaar wat betreft de nieuwe motoren vanaf 2025. Mogelijk worden de nieuwe richtlijnen zelfs een jaar uitgesteld naar 2026, zo schrijft het Duitse Auto, Motor und Sport. Red Bull is voorstander van een goedkopere V4-motor, maar Mercedes en Renault willen vasthouden aan de huidige V6-motor. Dat zou kosten moeten besparen.

Max Verstappen


Door vast te houden aan de huidige V6-motoren, is het voor andere fabrikanten haast onmogelijk om in de Formule 1 in te stappen. Met name Audi en Porsche zouden geďnteresseerd zijn en met het plan van Red Bull zou een instap beter mogelijk kunnen zijn. Volgens Auto, Motor und Sport zitten de gesprekken vast en zal er na de zomerstop in Italië verder gediscussieerd worden.

Red Bull-teambaas Christian Horner zegt dat een V4 motor veel goedkoper is. "De huidige V6 motor kost minimaal twee miljoen per jaar. Een budgetplafond van 100 miljoen per jaar halen we dan sowieso niet. De kosten moeten met minimaal de helft naar beneden. Dat kan alleen met een compleet nieuw motorconcept."

De teams zijn er wel over eens om groenere brandstof te gaan gebruiken. Volgens Renault's Marcin Budkowski kan dat ook prima met de huidige V6 motoren. "Waarom zouden we alles omgooien, puur om nieuwe fabrikanten aan te trekken. Je moet je plaats in de Formule 1 gedurende de tijd zelf verdienen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS