Formule 1

Red Bull onderkent probleem: "Het duurt nog zeker 2 of 3 races om te zien of de upgrades allemaal hebben gewerkt"

Uitgegeven door Johann Petermann • 17 mei 2018 10:26 • Print artikel

Na het podium van Max Verstappen was teambaas Horner redelijk tevreden met de prestaties van Red Bull Racing. In gesprek met Sky Sports F1 blikte hij al vooruit naar de volgende Grand Prix op de kalender namelijk die van Monaco over twee weken. Horner hoopt dat Red Bull hier kan profiteren van het bochtige profiel van het stratencircuit.

Christian Horner

“We kijken uit naar Monaco, de wagen was sterk in het bochtige gedeelte van Barcelona wat meestal een goede indicatie is voor een baan zoals die in Monaco. Beide coureurs zijn altijd goed daar en het is een goede kans voor ons.”

Red Bull bracht een groot aantal upgrades naar Spanje en Ricciardo zette aan het einde van de race nog de snelste ronde neer. Horner bleef echter nuchter op de vraag of de updates van de RB14 hen naar de top van het veld hebben gebracht. Ook stelde hij dat Red Bull nog kan verbeteren op de kwalificatie. “Je kunt zien dat we zeker een stap hebben gemaakt. Het duurt nog zeker 2 of 3 races op verschillende banen om te zien of de upgrades allemaal hebben gewerkt. Het probleem is dat we op zaterdag beter werk moeten doen om op zondag verder op de grid te komen. Vanaf de vijfde en zesde plaats heb je veel te maken met vuile lucht en zit je al bij de start in de warboel. Ik denk dat als we wat hoger op de grid kunnen komen er hele goede resultaten zullen volgen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS