Formule 1

Red Bull neemt Gasly in bescherming: "Opeens wordt je prestatie vergeleken met Max Verstappen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 maart 2019 18:07 • Print artikel

Pierre Gasly reed vorig jaar voor Toro Rosso en had daar dit jaar ook nog gereden, wanneer Daniel Ricciardo de F1-paddock niet in shock had gebracht met zijn overstap naar Renault. De Franse coureur ligt in één keer onder een vergrootglas, zeker met Max Verstappen als teamgenoot. De Limburger wordt één van de grootste coureurs van dit moment genoemd. Teambaas Christian Horner neemt zijn pupil dan ook in bescherming. “Pierre's natuurlijke snelheid is duidelijk, daar is geen twijfel over”, zegt Horner tegen het Franse Auto Hebdo. “Maar hij komt nog ervaring tekort.”

Pierre Gasly


De Brit zegt dan ook dat de verschillen tussen Toro Rosso en Red Bull voor de Fransman enorm groot zijn. “Opeens wordt je prestatie vergeleken met Max Verstappen, op dit moment één van de sterren in de F1”, legt de teambaas uit. “Het is een grote uitdaging voor Pierre, maar ik ben er zeker van dat hij de juiste mind-set heeft en hij kan op de steun van het team vertrouwen.”

“Pierre heeft waarschijnlijk twaalf maanden eerder promotie gemaakt dan verwacht, maar zo is het leven. Nu heeft hij de fantastische kans om er in te springen. Als hij dicht bij Max kan zitten, punten kan scoren en op het podium kan komen, dan zou dat een goede afspiegeling zijn van zijn progressie in vergelijking met vorig jaar.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS