Formule 1

"Red Bull moet Max Verstappen een goede auto leveren"

Uitgegeven door Bart • 25 april 2019 07:21 • Print artikel

Red Bull-topman Helmut Marko vindt dat het team alles in het werk moet stellen om Max Verstappen de best mogelijk auto te geven. Voorlopig heerst er positiviteit rond de Nederlander, omdat de samenwerking met Honda goed verloopt. Geruchten dat Verstappen in gesprek is met Mercedes worden door alle partijen ontkent. Volgens Marko weet Verstappen hoe de zaken er voor staan. "Max weet wat ons programma is, hoe zaken gaan en wat we gepland hebben", zegt de Oostenrijker tegen tijdschrift Formule 1.

Max Verstappen


"Het is onze taak om Max een competitieve auto te leveren en er komen veel nieuwe onderdelen aan voor de Grand Prix van Spanje", zegt Marko die tevreden is over de start van Verstappen in 2019. "In de eerste drie races heeft Max twee keer zo veel punten gehaald als vorig jaar. Hij maakt geen fouten en haalt het maximale resultaat uit onze mogelijkheden. Hij wil zo veel mogelijk punten halen en dat is de beste strategie."

Verstappen kan niet wachten op een nog beter Red Bull-Honda pakket. "In de Formule 1 hangt alles af van het materiaal. Op dit moment hebben we niet de power van Mercedes en Ferrari en we moeten ook nog stappen zetten op het gebied van het chassis. Daar is het team druk mee bezig, hopelijk is het niet te laat. We moeten er voor zorgen dat de updates beter zijn dan die van de concurrentie."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS