Formule 1

"Red Bull moet Albon een betere auto geven"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 augustus 2020 12:06 • Print artikel

SILVERSTONE - Red Bull Racing Formule 1-teamchef Paul Monaghan zegt dat het team uit Milton Keynes moet toegeven dat het Alex Albon een beter uitgebalanceerde auto moet bezorgen. De Thaise coureur heeft dit jaar moeite om op snelheid te komen in de kwalificatie en in een poging om zijn problemen aan te pakken keerde veteraan-race-ingenieur Simon Rennie dit weekend terug naar 'circuitdienst' met hem op Silverstone.

Alex Albon Red Bull Racing F1


Maar een zware crash op vrijdag belemmerde Albons vooruitgang en hij verloor meer tijd met PU-kwesties op zaterdagochtend. In de kwalificatie moest hij genoegen nemen met de 12e plaats, terwijl teamgenoot Max Verstappen derde werd.

Hoofdingenieur Monaghan zegt dat Albon kan presteren als het team hem met een betere auto beter kan uitrusten. "Als het een beetje winderig wordt, is de auto vaak wat lastig om te rijden", zei hij.

"En ik denk dat het fair is om te zeggen dat het wat teleurstellend voor Alex is Q3 niet te bereiken gezien het tempo dat hij op vrijdag had. Hij is zeker capabel en de auto is capabel, we moeten het alleen nog uitzoeken hoe we het er bij hem uit krijgen."

"Ik denk dat het eigenlijk alleen maar goed is hoe je hier moet rijden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS